Wykonanie
Ja, pierwotny wróg
sałaty, skorzystałam z pomysłu teściowej i dzięki temu mam sposób, na smaczne jej wykorzystanie. Chętnie ją kupuję, by
mieć na
chlebie, ale szybko się psuje, więc i marnuje. Dlatego zrobienie z niej jarzynki do obiadu jest rewelacyjnym pomysłem.
Składniki:- 1 główka
sałaty,- 5
rzodkiewek,- pęczek
szczypiorku,- 1-2 łyżeczki
cukru,- 1/2 szklanki słodkiej
śmietanki.Sposób wykonania:Liście
sałaty umyć i odłożyć do przesuszenia. Każdy liść porwać rękoma do miski (nie kroimy, bo wtedy liście robią się miękkie, zamiast chrupiące). Połączyć z pokrojonymi w pół-kółka
rzodkiewkami i drobno pokrojonym
szczypiorkiem. Krótko przed podaniem posypać całość
cukrem i zalać
śmietanką. Delikatnie wymieszać i podawać. Smacznego :)
Przepis dodaję do akcji: