Wykonanie

Owsianka z dodatkiem
kawy i
mascarpone o smaku najlepszego deseru, jakim jest tiramisu. Może i nie smakuje dokładnie tak samo, ale jest godnym( i pożywnym)
śniadaniowym odpowiednikiem.Przyjemnie tak zacząć dzieńOatmeal with coffee and
mascarpone cheese. Maybe it doesn't taste exactly lika tiramisu, but it is delicious (and nutricious) breakfasts substitute.It's so nice to begin the day that way.Składniki( na porcję)/ ingredints( 1 serving)- 4 łyżki
płatków owsianych/ 4 Tbls oatmeal-150 ml mleka+2-3 łyżki/ 2/3 cup milk+ 2-3Tbls-3 kopiaste łyzki mascarpone/ 3 Tbls
mascarpone cheese-2 łyżeczki kawy/ 2 tsp coffee-cukier/słodzik do smaku/ sugar/sweeterner-łyżeczka kakao/ 1 tsp cocoa
Kawę rozpuścić w
mleku, dodać
płatki owsiane i gotować do uzyskania gęstej konsystencji. Ostawić do przestygnięcia.
Mascarpone wymieszać z 2-3 łyżkami
mleka( dodać tyle żeby konsystencja stała się kremowa), dosłodzić wg..upodobań.W miseczce układać warstwę
płatków, na to cienką warstwą
mascarpone, ponownie
płatki i
mascarpone. Posypac
kakao. Odstawic na noc do lodówki, żeby smaki sie przegryzły. Rano śniadanie gotowePrepare coffee with milk, add oatmeal and cook till desned. Leave to
chill.Combine
mascarpone with 2-3 Tbls of milk( add enough to
make creamy etxture), add sugar/sweetener( as much as you like)In the bowl, place the layer of oatmeal,
than the layer of
mascarpone, again oatmeal, again
mascarpone. Sprinkle with cocoa. Refrigerate for all night. The next day, you've got breakfast ready-to-eat.