Wykonanie
Kupiłam mnóstwo
pieczarek i teraz wymyślam co z nich mam zrobić . Gdybym jadła marynaty to nie miałabym problemu . Moja spiżarnia powiększyłaby się o kilka słoiczków marynowanych
pieczarek . niestety mija wątroba jakiś czas temu zbuntowała się i powiedziała wielkie NIE marynatom . Jestem z tego powodu strasznie nie szczęśliwa ponieważ uwielbiałam je . Wracając do dnia dzisiejszego i
pieczarek postanowiłam na obiad zrobić
filet drobiowy na faszerować pastą pieczarkowa i pieczona
papryka .

Składniki2
filety drobiowe15
pieczarek średnich2 duże
cebule2
papryki czerwone1 łyżka
tartej bułkisól,
pieprz do smakuWykonanieFilet powiększyć , czyli przekroić go wzdłuż na pół ale nie całkiem przecinając , rozłożyć ( tak jak książkę) lekko rozbić , posolić i popieprzyć , odstawić w chłodne miejsce.
Paprykę rozkroić oczyścić z nasion ,umyć i położyć do rozgrzanego piekarnika .
pieczarki i
cebulę pokroić i podsmażyć do miękkości , następnie zmiksować je na pastę , doprawić
solą i
pieprzem ,dodać
bułkę tartą, dokladnie wymieszać.Jesli
papryka upiekła się , nalezy ją wyjąć obrać ze skórki ( nie koniecznie) pokroić w paski ,dodać do masy pieczarkowej i jeszcze raz wymieszać . Farsz wyłozyć na filet równo go rozprowadzić i zwinąć w rulon. Folię aluminiową posmarować
oliwą ,przełożyć zwinięty filet , zawinąć go ściśle i włożyć do piekarnika na 25 minut , temperatura 200 stopni.Wystarczy dodać jakąś surówkę i danie obiadowe lekkie gotowe.
