Wykonanie
Uwielbiam
kalafiory pod każdą postacią ,dlatego często wymyślam dania z nimi . Testuje je na rodzinie . Niestety zawsze jest ktoś kto nie podziela entuzjazmu mojego do takich wynalazków . Na szczęście większość oznajmiła że jet to dobre.

Składniki2 duże
filety drobiowe1
kalafior1 łyżka
musztardy ostrej3 łyżki
kaszki mammy błyskawicznej
sól pieprz do smaku.Wykonanie-- Filety umyć i przekroić na połówki . Rozbić delikatnie . Oprószyć
solą i
pieprzem--
Kalafior ugotować w osolonej wodzie . Rozgnieść na papkę .-- Do masy kalafiorowej dodać :
musztardę ,
kaszkę mammą , dokładnie wymieszać . Dodać
sól i
pieprz według uznania ,wymieszać .-- Filety ułożyć tak aby utworzył sie kwadrat , krawędzie zakłożyć na siebie (ok 1 cm) . Przykryćfolią i miejsca łączeń rozbić tak aby krawędzie połączyły się .-- Na płat filetu wyłożyć masę
kalafiorową ,uformować wałek i zawinąć płat
mięsny.Można zabezpieczyć miejsce łączenia wykałaczkami .-- Ściśle zawinąć w folię do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni ok 35-40minut-- Roladę obciążyć i pozostawić do ostudzenia.Zamiast
kalafiora można użyć
brokuł .