ßßß
Składniki2 duże filety drobiowe1 kalafior1 łyżka musztardy ostrej3 łyżki kaszki mammy błyskawicznejsól pieprz do smaku.Wykonanie-- Filety umyć i przekroić na połówki . Rozbić delikatnie . Oprószyć solą i pieprzem-- Kalafior ugotować w osolonej wodzie . Rozgnieść na papkę .-- Do masy kalafiorowej dodać : musztardę , kaszkę mammą , dokładnie wymieszać . Dodaćsól i pieprz według uznania ,wymieszać .-- Filety ułożyć tak aby utworzył sie kwadrat , krawędzie zakłożyć na siebie (ok 1 cm) . Przykryćfolią i miejsca łączeń rozbić tak aby krawędzie połączyły się .-- Na płat filetu wyłożyć masę kalafiorową ,uformować wałek i zawinąć płat mięsny.Można zabezpieczyć miejsce łączenia wykałaczkami .-- Ściśle zawinąć w folię do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni ok 35-40minut-- Roladę obciążyć i pozostawić do ostudzenia.Zamiast kalafiora można użyć brokuł .