ßßß
            
        
Brownie Pierre'a HerméSkładniki :145 g gorzkiej czekolady260 g masła o temperaturze pokojowej4 jajka o temperaturze pokojowej1 i 1/4 szklanki cukru1 szklanka mąkipół szklanki drobno posiekanych orzechów laskowych ( w oryginale orzechy włoskie)Przygotowanie :Czekoladę rozpuszczam na parze i odstawiam by lekko przestygła.Masło ubijam mikserem na najniższych obrotach tak by powstał krem.Dodaję czekoladę, mieszam.Dodaję po jednym jajku nie przerywając mieszania.Dodaję cukier, mąkę i orzechy.Blachę lub tak jak u mnie tortownicę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia.Wylewam ciasto do formy, wygładzam powierzchnię.Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni , piekę około 35 minut.I gotowe :)