ßßß Cookit - przepis na Pieczone pikantne podudzia kurczaka

Pieczone pikantne podudzia kurczaka

nazwa

Wykonanie

Składniki :
12 pałek kurczaka
7 łyżeczek przyprawy Harissa ( u mnie od Skworcu)
2 łyżki oleju
1 łyżeczka estragonu
2 łyżeczki papryki słodkiej
+ ziemniaki
Przygotowanie :
Przyprawę Harissa mieszam z estragonem i papryką, dodaję olej.
Kurczaka nacieram powstałą pastą.
Odstawiam na 2 godziny do lodówki.
Ziemniaki szoruję i kroję.
Blachę wykładam folią aluminiową, układam na niej kurczaki i ziemniaki.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 40 minut.
I gotowe :)
Źródło:http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/11/pieczone-pikantne-podudzia-kurczaka.html