ßßß
składniki:- 9 płatów makaronu lasagne- 50dkg mozarelli- sos bolognese- sos beszamelowyRozgrzać piekarnik do 200°C. Włożyć makaron do dużej miski i zalać ciepłą wodą. Zostawić aby płaty nasiąkły na 5 do 10 minut. Wyjąć płaty makaronu lasagne jeden po drugim z wody i ułożyć na ręczniku kuchennym (nie papierowym) żeby wyschły i zostawić na chwilę. Później przewrócić na drugą stronę. Najpierw ułożyć 3 płaty makaronu na dnie żaroodpornego naczynia (akurat takiej wielkości mam naczynie). Następnie wyłożyć 1/3 sosu bolognese. Polać sosem beszamelowym i przykryć plastrami mozarelli. Czynności powtórzyć jeszcze dwa razy: makaron, reszta sosu bolognese, sos beszamelowy i dużo sera.
Wstawić do piekarnika i piec ok. 20 minut. Kiedy ser zrobi się złocistobrązowy, wyjąć lasagne z piekarnika i odstawić na 15 minut.