Wykonanie
To danie robię zawsze gdy zostanie mi choć odrobina gulaszu z obiadu. Oczywiście można dodać co się tylko lubi lub co się tylko ma, ale takie też są pyszne.
Ser żółty idealnie scala cały farsz. Świetne jako przekąska na ciepło. Polecam.
SKŁADNIKI:gulasz wołowy 100g
mozzarella żółta 125 g
makaron muszelki
olej 1 łyżkaPRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy al dente (8minut)w lekko osolonej wodzie z dodatkiem
oleju. Gulasz przekładamy do garnka i rozdrabiamy. Podgrzewamy i dodajemy
mozzarellę startą na tarce o grubych oczkach. Mieszamy na małym ogniu do połączenia składników. Dobrze, żeby
ser nie roztopił się całkowicie.
Makaron odcedzamy i układamy na talerzu. Każdą muszlę nadziewamy łyżką farszu. Układamy w żaroodpornym naczyniu i zapiekamy 15 minut w temp. 1880 stopni. Smacznego:)