Wykonanie
Czasami zdarza się, że zaskoczą nas goście i musimy przygotować szybkie danie z aromatycznym i smacznym dodatkiem. Tym właśnie dodatkiem zajmę się dzisiaj a jest nim szybka salsa pomidorowa. Mocno aromatyczna dzięki dodaniu
czosnku i
oregano, sprawdza się rewelacyjnie jako dodatek do szybkich prostych kanapek zapiekanych, grilla czy wszelakiego mięsiwa.

Składniki:
4-5 dużych
pomidorów2-3 ząbki
czosnku (wedle upodobań)
łyżeczka
suszonego oregano (może być swieże)
oliwa z oliweksólpieprz
Przygotowanie:
Salsa pomidorowa jest prosta w przygotowaniu. Wystarczy, że umyjesz i dokładnie osuszysz
pomidory. Następnie nożem wydrąż ze środka szypółki po czym pokrój
pomidory na małe kawałki. Dodaj ząbki
czosnku i jeśli masz świeże
oregano dodaj listki i wszystko drobno posiekaj. Przełóż do miseczki, dosól i dopieprz do smaku, dodaj
suszone oregano (opcja bez świeżego
oregano) dolej 2-3 łyżki
oliwy i wszystko dokładnie wymieszaj.
Taka salsa pomidorowa idealnie komponuje się położona na bruschettach lub grilowanych mięsach.
Smacznego!!!
Co sądzisz o tym przepisie??
Pozostaw proszę komentarz a najlepiej przygotuj powyższy dodatek i podziel się ze mną swoją opinia. Każdy Twój komentarz jest dla mnie ważny.

Incoming search terms:
sarsa
pomidor