Wykonanie
Ehhhh.... Do lata jeszcze daleko, a ja już tęsknię, nie tylko za słońcem, wysokimi temperaturami, ale i za bogactwem
warzyw i owoców. A zatęskniłam jeszcze bardziej, gdy zaledwie po kilku dniach jedzenia babki ziemniaczanej na zmianę z plackami ziemniaczanymi i wszelkimi słodkościami, mój żołądek zaczął buntować się przeciw prowadzonej przeze mnie diecie...Pospieszyłam więc do sklepu po coś, co będzie lekkie, zdrowe i pożywne. I w ten oto sposób powstała pyszna surówka, dzięki której choć przez chwilę poczułam się, jakby znów było lato...Składniki:- 2
pomidory- pęczek
rzodkiewek-
sałata masłowa-
ser mozzarella-
szczypiorek-
jogurt naturalnyPrzygotowanie:
Szczypiorek siekamy,
pomidory kroimy w ósemki,
mozzarellę w kostkę,
rzodkiewkę w plasterki,
sałatę rwiemy na cząstki. Wszystko ze sobą łączymy, polewamy
jogurtem i mieszamy. Do tej surówki nie dodawałam żadnych przypraw, cały smak pochodził z warzyw.Smacznego!