Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« StrogonowTym razem
faworki będą z dwóch mąk różnych . Ciekawe zestawienie . Bardzo smaczne i kruche:)300 g
mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa300 g
mąki krupczatki8
żółtekjajko50 g
cukru pudru8 łyżek
śmietany 18% ( 400 g dałam )40 g
masła rozpuszczonego i ostudzonego2 łyżki
spirytusuDo misy wsypujemy obydwie
mąki przesiane przez sito .Rozpuszczamy
masło i ostudzone wlewamy do wgłębienia w
mące.Wbijamy 6
żółtek i jedno
jajo.Dodajemy
cukier puder i
śmietanę 18% ( dałam 400 g) i
spirytus .Wymieszałam składniki , zagniotłam i zostawiłam na godzinę zawinięte w folię spożywczą i do lodówki.Po godzinie ciasto podzieliłam na cztery części .Na stolnicę silikonową posypałam trochę
mąki i wałkowałam ciasto , dosyć cienko.Kroiłam je w paski a
potem w mniejsze paseczki , dziurka w środku i wywijałam różne skrętySmażyłam w dużej patelni na głębokim tłuszczu.Wyjmowałam na sito odsączałam z tłuszczu i obsypywałam
cukrem pudrem.



czwartek, 29 stycznia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter