Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Lamingtons tradycyjny deser ...
Szynka drobiowo -wieprzowa z ... »No kochani następny smakołyk tym razem
orzechowy.
Mieści się w dwóch palcach . Przepyszna słodka maleńka orzechowa bajaderkaSKŁADNIKI:200 g
miękkiej margaryny350 g
herbatników lub (
krakersy słonawe )150 g
cukru400 g
orzechów zmielonych laskowychDodatkowo:100 gram wiórek do obtoczenia bajaderekNo to zaczynamy..Do blendera wkładałam partiami
herbatniki i miksowałam je, przekładałam do miski .Dodałam zmielone
orzechy ( kupiłam gotowe w opakowaniu) .
Margarynę pokroiłam drobno i dodałam do składników .Na końcu dodałam
cukier .Zagniotłam razem składniki, formowałam małe kuleczki i obtaczałam je w kokosie .Można podać na talerzu




niedziela, 08 lutego 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter