ßßß Cookit - przepis na Camembert w otrębach z żurawiną

Camembert w otrębach z żurawiną

nazwa

Wykonanie

Pyszna chrupiąca skórka i rozpływające się kremowe wnętrze. Dziś prosto i pysznie, czyli camembert w trochę innej panierce podany z żurawiną. Bomba kaloryczna, ale jak pyszna...
Składniki:
1 camembert (120 g)
1 jajko
2 łyżki otrębów pszennych
1 łyżka bułki tartej
1 łyżka konfitury żurawinowej
olej (do smażenia)
Otręby wymieszać z bułką. Jajko rozkłócić. Camembert panierować z jajku i mieszance otrębów z bułką. Smażyć z oby stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać gorący z żurawiną. Smacznego!
Przypominam o trwającym konkursie (KLIK)
Źródło:http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/2012/11/camembert-w-otrebach-z-zurawina.html