Jakiś czas temu wspominałam o mojej współpracy z firmą Jacobs, która polegała na przygotowaniu autorskiego przepisu na kawę na gorąco. Postawiłam na aromat przypraw, smak dobrej kawy i słodyczczekolady. Wyszła z tego naprawdę pyszna, rozgrzewająca propozycja na chłodne dni. Przepis na tę kawę został opublikowany na stronie Jacobs, a znajdziesz go TUTAJ . Wklejam go również na blog, abyście mieli go "pod ręką".Składniki:2 łyżeczki kawy Jacobs Cronat Gold4 kostki czekolady gorzkiej 70 %200 ml gorącej wody1/4 łyżeczki cynamonu1/8 łyżeczki imbiru1/8 łyżeczki chili w płatkach2 łyżeczki syropuczekoladowego3 łyżki śmietany kremówki 30%Trzy kostki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Płynną, ciepłą czekoladę przelać do woreczka (najlepiej strunowego). W rogu woreczka zrobić małe nacięcie. Całą szklankę ozdobić fantazyjnym wzorkiem. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Kawę rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać syropczekoladowy, cynamon i imbir. Wymieszać, aż do rozpuszczenia składników. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Gorącą kawę przelać do szklanki z czekoladową dekoracją. Wierzch udekorować bitą śmietaną, płatkamichili i stratą kostką czekolady. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego!