Wykonanie
Pstrąg z grilla - przepis GośkiPo pysznej przekąsce jaką były
szparagi, na rozbudzony apetyt proponuję zdrową
rybkę. Ja akurat bardzo lubię grillowanego
pstrąga z
koperkiem,
cytryną,
masełkiem i
czosnkiem. Prosty a jaki pyszny.Składniki:dwa wypatroszone
pstrągipęczek
koperku4 ząbki
czosnkucytrynamasłoodrobina
VegetyPstrąga po przywiezieniu ze sklepu płuczemy. Żeby w razie czego usunąć wszystko co mogło pozostać po patroszeniu Ja osobiście preferuję świeżego
pstrąga ale oczywiście można użyć też mrożonego, którego wcześniej po prostu rozmrażamy.
Koperek siekamy,
czosnek i
cytrynę kroimy w plasterki.
Masło również kroimy w centymetrowej szerokości plasterki. Do dwóch ryb powinny wystarczyć około 4 plasterki.Brzuch
ryby lekko posypujemy
Vegetą, wkładamy połowę
koperku, około 3-4 plastry
cytryny, dwa plastry
masła i plastry
czosnku.
Rybę z wierzchu posypujemy jeszcze odrobiną
Vegety. Z drugą
rybą robimy to samo. Wkładamy w ruszt do pieczenia
ryby na grillu i układamy na grillu.
Ryba będzie gotowa po około 15 minutach. Kiedy skórka jest lekko zarumieniona, a
masło rozpuszczone.Smacznego !
