Wykonanie

Nie wiem czy to są kopytka czy raczej powinnam je nazwać pasztecikami... zaczęło się od tego, że zostały
ziemniaki z poprzedniego dnia i miałam zrobić kopytka, ale wyjęłam patelnię, ukręciłam coś większego i usmażyłam :)To może nazwijmy je kopytami?Składniki:2 szklanki ugotowanych
ziemniakówjajko3 - 4 łyżki
mąkiłyżeczka łagodnej czubricyłyżka
masła klarowanego
Ziamniaki przepuścić przez praskę, włożyyć do miski lub wyłożyć na stolnicę, dodać
jajko, czubricę,
mąkę i wyrobić ciasto do momentu aż zacznie odlepiać się od ręki (w razie potrzeby dodać więcej
mąki), uformować wałeczki i smażyć ja na
maśle po 2 minuty na każdej stronie.Na zdjęciu kopyta podałam z kotletem z
karkówki i
ogórkiem kiszonym.Smacznego!