ßßß Cookit - przepis na Pieczeń cielęca we własnym sosie

Pieczeń cielęca we własnym sosie

nazwa

Wykonanie

Składniki:
ok. 1 kg cielęciny na pieczeń
3 ząbki czosnku
2 łyżki tymianku (u mnie cytrynowy)
2 łyżki masła
pół szklanki rosołu
sól, pieprz do smaku
Miękkie masło utrzeć z solą, pieprzem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem i tyminakiem. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć masłem i odstawić w zamkniętym naczyniu conajmniej na godzinę. Zalać bulionem i piec w żaroodpornym naczyniu pod przykryciem przez 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Przed pokrojeniem dać mięsu odpocząć przez 15 minut.
Smacznego!
Źródło:http://tonajezyku.blogspot.com/2013/11/pieczen-cieleca-we-wasnym-sosie.html