Wykonanie
Ta
sałatka pojawia się u mnie prawie na każdym grillu. Jest prosta i szybka do zrobienia. Na prwno zasmakuje każdemu wielbicielowi
ziemniaków :)Potrzebne składniki:0,5 kg młoduch
ziemniaków,2-3 duże białe
cebule,
sos włoski knorr lub
winiary,
sól do gotowania
ziemniaków.
oliwa i
woda do sosu,
olej do smażenia
cebuli .
Ziemniaki obieramy, płuczemy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, zostawiamy do ostygnięcia. kiedy wystygną kroimy w plastry grubości mniej więcej 1 cm.
Cebulę kroimy s grubą kostkę i szklimy na
oleju (
cebula nie może się przypalić!!), po czym ściągamy łyżką cedzakową z patelniSos przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu.Wszystkie składniki łączymy, wkładamy do lodówki, żeby składniki się przegryzły. Wyjmujemy bezpośrednio przed podaniem.