Wykonanie
            Uwielbiam szybkie ciasta, takie proste, nieskomplikowane, przy których nie muszę się za dużo napracować. taki właśnie jest ten jabłecznik :)potrzebne składniki:składniki i przepis na kruche ciasto znajdziecie TUoprócz tego będziemy potrzebować 6-7 średnich 
jabłek,1-2 łyżeczki 
cynamonu,3 szklanki 
mleka,2 budynie 
waniliowe,ewentualnie można odrobinę dosłodzić 
budyń.Kruche ciasto dzielimy na pół, jedną częścią wylepiamy blachę, drugą wkładamy na pół godziny do zamrażarki.Pół szklanki 
mleka odlewamy, rozpuszczamy w nim budynie, resztę 
mleka zagotowujemy, dodajemy rozpuszczony w 
mleku proszek budyniowy, jeszcze chwilę gotujemy ciągle mieszając.
Jabłka kroimy w ósemki, układamy na kruchym cieście posypujemy 
cynamonem, zalewamy 
budyniem, na budyniu układamy warstwę kruchego ciasta (można je rozwałkować, zetrzeć na tarce lub podrobić jak kruszonkę).Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut. Zostawiamy do wystygnięcia.
