ßßß
Składniki (2 porcje):3 jajka3 brązowe pieczarki4 boczniaki1 mały por (biała część)2 garści kiełków słonecznika1 średni pomidormasło, oliwa - do smażeniasól, pieprz - do smakudowolny żółty ser do posypania (u mnie wędzony oscypek)Jajka dobrze rozbełtać, doprawić solą i pieprzem. Grzyby pokroić w paski, por w półplasterki, a pomidory w ósemki. Na patelni roztopić masło i poddusić por oraz grzyby, doprawić pieprzem i solą. Drugą, dużą patelnię przesmarować ręcznikiem papierowym z oliwą. Mocno rozgrzać, zmniejszyć moc palnika i wylać na patelnię połowę masy jajecznej. Rozprowadzić po patelni, tak jak się smaży naleśniki. Smażyć na małym ogniu z obu stron. Czynność powtórzyć z drugim omletem.Grzybowo-porowy farsz podzielić na dwie części i rozłożyć każdą na połowie omleta. Na to położyć świeży pomidor oraz kiełki. Złożyć omlet na pół i posypać startym serem.Smacznego :-)