ßßß Cookit - przepis na Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

nazwa

Wykonanie

Szybkie śniadanie. Szybki przepis, szybkie, niezwykłe kulinarne doznania ;-)
Zapraszam na omlecik, naleśnik czy jak go nazwać. Nadziany oczywiście samymi pysznościami. Będą duszone grzyby i por - one odpowiadają za aromat i sytość potrawy. Świeżości dodają kiełki i pomidory, a ostatniego szlifu starty oscypek.
Delikatny, bo nie za gruby. Sycący, bo nieźle nadziany. Śniadanie marzenie :-)
Składniki (2 porcje):
3 jajka
3 brązowe pieczarki
4 boczniaki
1 mały por (biała część)
2 garści kiełków słonecznika
1 średni pomidor
masło, oliwa - do smażenia
sól, pieprz - do smaku
dowolny żółty ser do posypania (u mnie wędzony oscypek)
Jajka dobrze rozbełtać, doprawić solą i pieprzem. Grzyby pokroić w paski, por w półplasterki, a pomidory w ósemki. Na patelni roztopić masło i poddusić por oraz grzyby, doprawić pieprzem i solą. Drugą, dużą patelnię przesmarować ręcznikiem papierowym z oliwą. Mocno rozgrzać, zmniejszyć moc palnika i wylać na patelnię połowę masy jajecznej. Rozprowadzić po patelni, tak jak się smaży naleśniki. Smażyć na małym ogniu z obu stron. Czynność powtórzyć z drugim omletem.
Grzybowo-porowy farsz podzielić na dwie części i rozłożyć każdą na połowie omleta. Na to położyć świeży pomidor oraz kiełki. Złożyć omlet na pół i posypać startym serem.
Smacznego :-)
Źródło:http://www.facetnatalerzu.pl/2013/06/omlet-z-warzywami.html