Wykonanie
Szybkie śniadanie. Szybki przepis, szybkie, niezwykłe kulinarne doznania ;-)Zapraszam na omlecik, naleśnik czy jak go nazwać. Nadziany oczywiście samymi pysznościami. Będą duszone
grzyby i
por - one odpowiadają za aromat i sytość potrawy. Świeżości dodają
kiełki i
pomidory, a ostatniego szlifu starty
oscypek.Delikatny, bo nie za gruby. Sycący, bo nieźle nadziany. Śniadanie marzenie :-)

Składniki (2 porcje):3
jajka3 brązowe
pieczarki4 boczniaki1 mały
por (biała część)2 garści
kiełków słonecznika1 średni
pomidormasło,
oliwa - do smażenia
sól,
pieprz - do smakudowolny
żółty ser do posypania (u mnie wędzony
oscypek)
Jajka dobrze rozbełtać, doprawić
solą i
pieprzem.
Grzyby pokroić w paski,
por w półplasterki, a
pomidory w ósemki. Na patelni roztopić
masło i poddusić
por oraz
grzyby, doprawić
pieprzem i
solą. Drugą, dużą patelnię przesmarować ręcznikiem papierowym z
oliwą. Mocno rozgrzać, zmniejszyć moc palnika i wylać na patelnię połowę masy jajecznej. Rozprowadzić po patelni, tak jak się smaży naleśniki. Smażyć na małym ogniu z obu stron. Czynność powtórzyć z drugim omletem.
Grzybowo-
porowy farsz podzielić na dwie części i rozłożyć każdą na połowie omleta. Na to położyć świeży
pomidor oraz
kiełki. Złożyć omlet na pół i posypać
startym serem.Smacznego :-)