Wykonanie
Imprezowe przekąski mogą być bardzo proste i niezwykle wymyśle, podane na zimno lub na ciepło, ale wszystkie powinny być smaczne i dać się łatwo zjeść. Fajnym pomysłem na imprezy są zawijaski zrobione z placków tortilli. Zimne przekąski, które łatwo się robi, a wyglądają bardzo ciekawie. Można też zaszaleć ze składnikami i połączeniem smaków. U mnie Roladki z tortilli w dwóch wariantach- z
wędzonym łososiem i z hiszpańską
szynką.

Składniki:4 placki tortilli o średnicy ok. 25 cm (u mnie pełnoziarnista)200g
serka śmietankowego200g
wędzonego łososia100g suszonej
szynki Serrano1 opakowanie Party DIP
czosnkowy Prymat100g
majonezu50g gęstego
jogurtu naturalnegoWykonanie:Zaczynamy od przygotowania dipu. Zawartość opakowania wsypujemy do miseczki, dodajemy
majonez i
jogurt. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 5 minut.Na każdym z placków tortilli rozsmarowujemy cienką warstwę
serka śmietankowego, a następnie trochę dipu
czosnkowego (mniej więcej 2 łyżki na placek).Na dwóch plackach układamy plasterki
wędzonego łososia, a na dwóch pozostałych cieniutkie plasterki
szynki.Każdy z placków zawijamy w ciasny rulonik i odkładamy na pół godziny do lodówki.Następnie każdy z ruloników kroimy na plastry grubości ok. 1 cm .Tak powstałe roladki układamy na talerzach i podajemy z resztą Party Dipu
czosnkowego Prymat.
