Wykonanie
Raclette to jeden z moich ulubionych pomysłów na przekąskę podczas spotkania ze znajomymi. Przygotowuję różne składniki i każdy gość dostaje własną tackę, na której sam grilluje własną kompozycję składników. Ja oczywiście podpowiadam co z czym bym połączyła, ale to goście decydują co zjedzą. Rozwiązanie idealne- Raclette z Newellą .

Składniki:Newella klasyczna
Ser raclette
ZiemniakiGruszkiCytrynaCzerwone
winogronaSuszona żurawinaOrzechy włoskie
Wykonanie:Zaczynamy od ugotowania
ziemniaków w mundurkach. Ugotowane
ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki.
Gruszki po umyciu, obraniu i usunięciu gniazd nasiennych kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie na plasterki, skrapiamy
sokiem wyciśniętym z
cytryny.Umyte
winogrona przekrajamy na pół i usuwamy pestki.
Ser i Newellę kroimy na plasterki.
Gruszkę, Newellę i
ziemniaki grillujemy na elektrycznym grillu. Następnie już na małych tackach łączymy składniki wedle własnego uznania i podpiekamy. Moje propozycje:Tacka nr 1
Ser raclette + newella +
ziamniaki +
winogrona
Tacka nr 2
Ser raclette + newella +
winogrona +
orzechy włoskie
Tacka nr 3
Ser raclette + newella +
gruszka +
żurawina
