Wykonanie
Wprawdzie w lesie leży jeszcze trochę śniegu, a jeziora dalej są skute
lodem, ale w powietrzu czuć już wiosnę! Sanki są już schowane na samym dnie piwnicy, a w ruch poszła hulajnoga i rower. Może by tak wprowadzić też odrobinę wiosny do kuchni? Zacząć dzień pysznym, energetycznym koktajlem
owocowym. Brzmi zachęcająco? Zdecydowanie tak! Koktajl z
kiwi i
mango .
![](/Data/Images/koper-w-kuchni.blogspot.com\2015_slash_03_slash_koktajl-z-kiwi-i-mango/l/-480595914.JPG)
Składniki:2 dojrzałe
kiwi1 dojrzałe
mango1 szklanka
mleka migdałowegoWykonanie:
Owoce dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Z
mango oczywiście usuwamy pestkę.
Owoce wrzucamy do kielicha blendera, dolewamy
mleko migdałowe i całość miksujemy do momentu aż powstanie gładki, jednolity koktajl. Żeby był bardziej pożywny możemy do niego dodać jeszcze troszkę posiekanych
migdałów.
Mleko migdałowe można dość łatwo zrobić samodzielnie - przepis na
mleko migdałowe .
![](/Data/Images/koper-w-kuchni.blogspot.com\2015_slash_03_slash_koktajl-z-kiwi-i-mango/l/2067001162.JPG)
![](/Data/Images/koper-w-kuchni.blogspot.com\2015_slash_03_slash_koktajl-z-kiwi-i-mango/l/-1759198825.JPG)