ßßß
Składniki:400 ml śmietany kremówki (najlepiej 36%)1 puszka brzoskwiń w syropiegalaretka brzoskwiniowa
Wykonanie:Śmietanę umieścić w garnuszku z grubym dnem. Batoniki pokruszyć i dodać do śmietany. Mieszankę podgrzewać do rozpuszczenia batoników ( nie dopuścić do gotowania). Jeśli pozostaną jakieś nierozpuszczone kawałki, wystarczy przelać masę przez sitko. Odstawić do lodówki do porządnego schłodzenia (najlepiej na noc ).Brzoskwinie odsączyć z syropu i zmiksować. Umieścić w garnuszku i dobrze podgrzać. Dodać 2 łyżki galaretki brzoskwiniowej (proszku) i bardzo dobrze zamieszać. Odstawić do schłodzenia.Zimną śmietanę z batonami ubić na gęsty krem.Mus i krem umieścić w pucharkach.Smacznego :)