Wykonanie
Deser dla miłośników batonika Milky way .Bardzo delikatny krem, przełamany smakiem musu
brzoskwiniowego.Oczywiście można z niego zrezygnować lub zmienić
owoce.Wykonanie z pewnością nie przysporzy Wam kłopotu.

Składniki:400 ml
śmietany kremówki (najlepiej 36%)1 puszka
brzoskwiń w syropiegalaretka brzoskwiniowa
Wykonanie:
Śmietanę umieścić w garnuszku z grubym dnem. Batoniki pokruszyć i dodać do
śmietany. Mieszankę podgrzewać do rozpuszczenia batoników ( nie dopuścić do gotowania). Jeśli pozostaną jakieś nierozpuszczone kawałki, wystarczy przelać masę przez sitko. Odstawić do lodówki do porządnego schłodzenia (najlepiej na noc ).
Brzoskwinie odsączyć z
syropu i zmiksować. Umieścić w garnuszku i dobrze podgrzać. Dodać 2 łyżki
galaretki brzoskwiniowej (proszku) i bardzo dobrze zamieszać. Odstawić do schłodzenia.Zimną
śmietanę z batonami ubić na gęsty krem.Mus i krem umieścić w pucharkach.Smacznego :)