Wykonanie
Na początek tego strasznego dla niektórych tygodnia, najsmaczniejszy deser, jaki można sobie wyobrazić, małe cudo, do którego tak niewiele trzeba. Coś co jest chrupiące, ale zarazem rozpływające się w ustach, orzeźwiające a przy tym słodkie, a przede wszystkim delikatne. Pavlova ze
śmietaną i
owocami jest tak elegancka i wykwintna jak elegancki i wykwintny musiał być taniec prima baleriny Anny Pawłowej.
Nadzienieskładniki500 ml
śmietany kremówkiświeże sezonowe
owoceŚmietanę ubić na sztywno, koniecznie bez
cukru. Wyłożyć na
bezę, posypać umytymi i osuszonymi
owocami (w przypadku
bananów skropić je odrobiną
soku z cytryny, aby nie ściemniały). Natychmiast podawać. Polecam zjeść ją w tym samym dniu, ponieważ na następny dzień
beza rozmięknie. Nie przechowywać w lodówce.
Źródło- Moje Wypieki