Wykonanie
Dziś proponuję sposób na niespodziewanych gości. Otóż zawsze warto
mieć w zapasie choć trochę bez a już super by było gdyby to były
spody bezowe. Zawsze można z nich coś na szybko skombinować. Dziś moja propozycja jest właśnie ze
spodami bezowymi i super pyszną
śmietaną kremówką.Super szybki torcik hiszpański- 3
spody bezowe- 0,5 litra
śmietany kremówki- zagęszczacz do
śmietany-
owoce- 3 łyżki
cukru pudru.Ubijamy schłodzoną kremówkę na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy
cukier puder i zagęszczacze( są po to aby
śmietana ładnie się trzymała i można z niej było formować dekoracje). Na jeden spód nakładamy
śmietanę,
owoce i przykrywamy drugim
spodem. Czynność powtarzamy i przykrywamy trzecim
spodem. Na wierzchu i bokach nakładamy
śmietanę. Całość dekorujemy
owocami. Proste prawda?:)
Ciasto jest niesamowicie słodkie i starcza malutki kawałeczek, żeby nasycić swój głód
słodyczy. Poza tym jest to jedno ze zdrowszych deserów bo brak w nich mącznych węglowodanów. Super jeśli robimy sami
spody ale to wtedy nie jest super szybko torcik tylko zwykły:)