Uwielbiam jagodyDlatego gdy w najgłębszym zakamarku zamrażarki znalazłamostatni pojemniczek jagód, natychmiast wykorzystałam go do tego deseru.Przygotowanie fioletowych serniczków zajmuje moment.Są baaardzo jagodowe, a jagody o tej porze roku smakują niesamowicie :)Składniki:100g jagód mrożonych1/2 banana2 serki homogenizowane waniliowe ( po 160g )1 łyżeczka soku z cytryny2 łyżeczki żelatynyborówka amerykańska do dekoracji (można zastąpić np. bitą śmietaną )Sposób wykonania:Rozmrożone jagody, banana, sok z cytryny i serki zmiksować blenderem na jednolitą masę.Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody. Sprawdzić czy nie ma grudek.Do żelatyny wlać 4 łyżki jagodowej masy. Energicznie i dokładnie wymieszać. Teraz mieszankę wlać do pozostałej masy jagodowej. Wymieszać. Można mikserem, bądź blenderem.Tak przygotowaną masę serowo-jagodową przelać do szklaneczek. Wstawić na 1 godz. do lodówki.Udekorować świeżymi owocami, bądź bitą śmietaną.Smacznego :)