ßßß Cookit - przepis na KOTLETY MIELONE Z KAPUSTĄ I KASZA MANNĄ PODDUSZANE

KOTLETY MIELONE Z KAPUSTĄ I KASZA MANNĄ PODDUSZANE

nazwa

Wykonanie

Tak jak zasygnalizowałam w poprzednim wpisie wystawiam dzisiaj w swoje kuchenne okno drugi wariant tych smacznych kotletów. Podduszałam je w bulionie z dodatkiem keczupu. Przyznam, że smakowały nam lepiej niż poprzednie, były bardziej aromatyczne i soczyste.
W przepisie na te kotlety we wspomnianych przeze mnie wczoraj "Daniach za grosik" właśnie ten wariant był polecany. Trochę go zmodyfikowałam.
Składniki i wykonanie kotletów podałam tutaj
Składniki sosu :
1 szklanka bulionu drobiowego
¹⁄³ szklanki keczupu
Wykonanie :
Mieszamy składniki sosu i zalewamy kotlety w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do zimnego piekarnika i dusimy ok. 15 minut od chwili gdy temp. osiągnie wartość 180°C.
Po wyłączeniu piekarnika nie wyjmujemy kotletów, pozostawiamy jeszcze przez ok. 30 minut (nabierają soczystości i lepszego smaku). Podałam z ziemniakami i z surówką z białej kapusty .
Do surówki wtarłam jedno duże jabłko, przez co stała się smaczniejsza.
Źródło:http://wkuchennymoknie.blox.pl/2010/07/KOTLETY-MIELONE-Z-KAPUSTA-I-KASZA-MANNA-PODDUSZANE.html