Wykonanie
Tak jak zasygnalizowałam w poprzednim wpisie wystawiam dzisiaj w swoje kuchenne okno drugi wariant tych smacznych kotletów. Podduszałam je w
bulionie z dodatkiem
keczupu. Przyznam, że smakowały nam lepiej niż poprzednie, były bardziej aromatyczne i soczyste.W przepisie na te kotlety we wspomnianych przeze mnie wczoraj "Daniach za grosik" właśnie ten wariant był polecany. Trochę go zmodyfikowałam.
Składniki i wykonanie kotletów podałam tutajSkładniki sosu :1 szklanka
bulionu drobiowego¹⁄³ szklanki
keczupuWykonanie :Mieszamy składniki sosu i zalewamy kotlety w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do zimnego piekarnika i dusimy ok. 15 minut od chwili gdy temp. osiągnie wartość 180°C.Po wyłączeniu piekarnika nie wyjmujemy kotletów, pozostawiamy jeszcze przez ok. 30 minut (nabierają soczystości i lepszego smaku). Podałam z
ziemniakami i z surówką z
białej kapusty .Do surówki wtarłam jedno duże
jabłko, przez co stała się smaczniejsza.