Wykonanie

Smaczny przepis z wykorzystaniem czerstwej
chałki, słodkiej
bułki czy
tostowego pieczywa. Od dłuższego czasu chodził nam ten przepis po głowach, dlatego specjalnie przesuszyłyśmy 1 dużą
chałkę.1
chałka1,5 szkl
mleka0,5 opakowania
śmietanki 30%4
jajka2 łyżeczki esencji waniliowej0,5 szklanki
cukruszczypta
soliChałkę pokrój na ok 2 cm pajdy i ułóż na blasze. Pozostałe składniki połącz ze sobą i zalej dokładnie wszystkie kawałki
chałki. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do ok 170 stopni i piecz przez ok 30-40 min. Po ok 20 min przekręć tosty na drugą stronę, aby każdy kawałek przypiekł sie na złoto. Podawaj ciepłe posypane
cukrem pudrem z dodatkiem ulubionych
owoców. Smacznego!
