Wykonanie
Klopsiki z
mięsa z indyka z dodatkiem
musztardy oraz suszonych
śliwek.To wszystko podane z wstążkami
makaronu oraz sosem
serowym.Do dekoracji i podkreślenia smaku - zielona
pietruszka.
Miało być daniem przygotowanym na konkurs, a skończyło na daniu wyśmienitym na obiad... Tak tak, już drugi raz spóźniam się z umieszczeniem przepisu w konkursie (bo przecież mam jeszcze czas :P) i po raz drugi ta sama osoba ma ten sam pomysł co ja :)... telepatia kulinarna czy co??? :))))Swoją
drogą ostatnio się zastanawiałam nad plagiatem wśród potraw, które tworzymy, wymyślamy, które prezentujemy podczas konkursów i posunęłabym się do stwierdzenia, że każda potrawa którą wymyślę i zgłoszę jako własną - została już przez kogoś kiedyś wymyślona, zaproponowana :) Hm... Za długo ludzkość istnieje, abym ja nowości odkrywała w tak świetnie już opanowanej dziedzinie :)Ale co my tu dzisiaj mamy? Dzisiaj w roli głównej klopsiki z
mięsa z indyka z dodatkiem
musztardy oraz suszonych
śliwek. To wszystko podane z wstążkami
makaronu oraz sosem
serowym. Do dekoracji i podkreślenia smaku -
pietruszka.
Mięso mielone dokładnie tak samo przygotowane jak tutaj . Utworzyłam łyżką z gotowego
mięsa kuleczki, które usmażyłam na patelni, a następnie dodałam do przygotowywanego sosu, aby w nim jeszcze "doszły". Ugotowałam
makaron. Tym razem wymieszałam go z sosem
serowym przed podaniem, na wierzch kładąc klopsiki. Smacznego!