Wykonanie
Każdy z nas ma jakieś smaki z dzieciństwa, na których wspomnienie pojawia się uśmiech na naszej twarzy :) Pamiętacie jakieś nietypowe połączenia smakowe? U mnie np. jest to
chleb ze
smalcem posypany
cukrem (zresztą do dzisiaj tak jem ;)).Kiedy zobaczyłam
rzodkiewkę na słodko u
Andzi (jej smak z dzieciństwa), wiedziałam że wypróbuję. Szczerze mówiąc zdania na temat tej
rzodkiewki były w rodzinie podzielone. Część osób (w tym ja) zostaje przy samej
rzodkiewce gryzącej w
język, natomiast innym smakowała słodka
rzodkiewka, np. na kanapkach z
pastą jajeczną z poprzedniego wpisu. Kwestia gustu :)
Rzodkiewka na słodko
rzodkiewkacukierśmietana (najlepiej gęsta)
Rzodkiewkę kroimy na cienkie plasterki i posypujemy
cukrem. Odstawiamy na chwilę żeby puściła
soki. Dodajemy
śmietanę. Mieszamy i odstawiamy na chwilę do przegryzienia się smaków. Podajemy z
chlebkiem posmarowanym
masłem.
Smacznego!P.S. Już po weekendzie majowym możecie spodziewać się konkursu na blogu. Nie zapomnijcie więc do mnie zajrzeć lub polubcie mnie na facebook by być na bieżąco :)