ßßß Cookit - przepis na Biszkopciki

Biszkopciki

nazwa

Wykonanie

Domowe biszkopty są łatwe do zrobienia, bardzo smaczne, a na dodatek nie mają zbędnych składników. Możecie zrobić je podłużne lub okrągłe.
Biszkopty
/ok.30sztuk, źródło /
3 jajka (białka i żółtka oddzielnie)
80 g cukru pudru
75 g mąki pszennej, przesianej
dodatkowo- cukier puder do obsypania
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. Dodać cukier puder (stopniowo, na 2-3 razy, najlepiej przesiewać sitkiem) i ubijać do połączenia. następnie dodać żółtka i ubijać do połączenia.
Następnie przesiewać do masy stopniowo mąkę, mieszać delikatnie szpatułką do połączenia.
Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z nasadką z okrągłą dużą dziurką. Na papierze do pieczenia wyciskamy ok. 8-10cm podłużne ciastka zostawiając między nimi odstępy.
Oprószyć cukrem pudrem (za pomocą sitka) i pozostawić na 5 minut. Po tym czasie ponownie oprószyć cukrem pudrem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 13-15 minut (do zarumienienia).
Przypominam o KONKURSIE
Źródło:http://przykubkukawy.blox.pl/2014/08/Biszkopciki.html