ßßß Cookit - przepis na Wątróbka w panierce

Wątróbka w panierce

nazwa

Wykonanie

Bardzo proste i szybkie danie rodem z PRL-u :-)
Składniki:
30 dkg wątróbki wieprzowej
1 jajko
mąka
bułka tarta
sól
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Wątróbkę płuczemy, a następnie kroimy na kawałki (w poprzek) i delikatnie ubijamy tłuczkiem do mięsa. Następnie obtaczamy kawałki wątróbki w mące, jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Na końcu wątróbkę solimy.
Pycha :-) polecam...
Wątróbka ta może być podawana zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno jako zakąska. W obu wersjach jest smaczna.
Źródło:http://agattek.blox.pl/2012/01/Watrobka-w-panierce.html