Wykonanie
Moi domownicy bardzo lubią
wątróbkę, więc dość często gości w mojej kuchni. Jednak do przyrządzenia jej z dodatkiem
jabłka długo się zbierałam (jakoś nie miałam przekonania) i muszę przyznać, że ku mojemu zaskoczeniu smakowała nam wybornie :-)Składniki:ok. 1/2 kg
wątróbki drobiowej3
cebule1 duże
jabłkotłuszcz do smażenia
sólpieprzmaggyWykonanie:
Wątróbkę umyć, osuszyć i pokroić w kawałki. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.
Jabłko umyć, obrać ze skórki i pokroić w kawałki. Dodać do
wątróbki. Chwilę razem wszystko podusić, aż
jabłko się rozleci, a
cebula będzie miękka. Przyprawić i dusić jeszcze przez pięć minut pod przykryciem.Podawać z
pieczywem lub ugotowanymi
ziemniakami.Smacznego :-)