Szybki i pyszny sposób na pieczonego łososia.SKŁADNIKI:pas surowego łososia (ze skorą)pół cytrynysól, pieprzmiód płynnyziarna słonecznikaŁososia w naczyniu żaroodpornym, układam na folii aluminiowej. Skrapiając obficie cytryną i posypując delikatnie solą i świeżo mielonym pieprzem.Zawijam folię i wstawiam do piekarnika na 160C na ok15 min. Następnie otwieram piekarnik, rozsuwam folię - odwijam ją tak by już nie przykryła nam ryby. Polewam na wierzchu miodem, posypuję słonecznikiem i zwiększam temperaturę piekarnika do 190C - piekę ok 5min tak by się przyrumieniło.Tak przygotowaną rybę podaję z sałatką z czerwonej kapusty. Którą to poszatkowałam, wrzuciłam na wrzątek - pogotowałam ok 10min. Po czym wyjęłam, ostudziłam. Wymieszałam z majonezem i jogurtem naturalnym pół na pół. Doprawiłam solą i pieprzem.