Wykonanie
Jako wielka fanka tenisa polecam dzisiaj słodki deser, znany każdemu fanowi WIMBLEDONU.Nie bez przyczyny serwuję go dzisiaj! O 14 wielki mecz Agnieszki Radwańskiej. Tak więc trzymajmy za nią kciuki :)
Truskawki są jednym z symboli Wimbledonu. Codziennie na kortach sprzedaje się ich około 2 ton, a podczas całego turnieju aż 30 ton i do tego 7000 litrów
śmietany!
Owoce sprzedawane na londyńskich kortach pochodzą z Kentu. W Anglii przełom czerwca i lipca to szczyt
truskawkowego sezonu, więc codziennie dostarczane są te najwyższe jakości.Więcej o wimbledońskich truskawkach możecie poczytać tutaj:http://tenisowy.blox.pl/2009/06/Wimbledon-po-ile-te-truskawki.html
Składniki (1 porcja):ok 20 dag
truskawek,słodka
śmietanka do
sosów,
mięta,
czekolada w młynku - do dekoracji.Jak to robimy?
Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy na części. 4- 5 łyżek
śmietany ubijamy, a następnie polewamy nią
truskawki. Dekorujemy
czekoladą i
miętą.Smacznego!
POWODZENIA ISIA!