ßßß
Składniki na około 30 sztuk:100 g masła w temperaturze pokojowej,100 g masy kajmakowej (zwanej również krówkową),4 łyżki cukru,170 g mąki pszennej,1 laska wanilii Kamis,100 g posiekanej gorzkiej czekolady.Wykonanie:W misce umieszczamy masło, masę kajmakową, cukier i miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę, wanilię i miksujemy. Na koniec wrzucamy posiekaną gorzką czekoladę i mieszamy. B lachę do ciasteczek wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki, wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce w sporych odstępach od siebie. i spłaszczamy dłonią. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 13 minut lub do lekkiego zarumienienia brzegów. Wyjmujemy, przez chwilę pozostawiamy na blaszce, następnie przekładamy na kratkę do wystudzenia.
Smacznego :-)Zmodyfikowany przepis z: http://www.mojewypieki.com/