ßßß
To chyba najbardziej znany i popularny sposóbprzyrządzania włoskiej pasty.Uwielbiam to danie.Wspaniały aromat czosnku i natki pietruszki połączony z odrobiną pikantności.Dzieło wieńczy najlepszejjakości oliwa pachnącasłońcem, wiatrem, wolnością i wiecznie zieloną trawą.Jedną podłużną czerwoną paprykępokroiłam drobno, lekko podsmażyłam na oliwie.Dodałam 4-5 posiekanych ząbków czosnku i dużą szczyptę morskiej soli.Chwilę podgrzewałam. Spaghetti ugotowałam al dente, odcedziłam i od razu przełożyłam na patelnię z wonną oliwą. Posypałam pęczkiembardzo drobno pokrojonej natki pietruszki, wymieszałam.Artystycznie ułożyłam na talerzach, ozdobiłam listkami bazylii.Zachęcam do spróbowania.Buon Appetito :)