Wykonanie

Przepis przeze mnie zmodyfikowany.75 g
migdałów - posiekać grubo nożem150 g ciemnej
czekolady - połamać na małe kawałki75 g
masła210 g skondensowanego
mleka2 łyżeczki
cynamonu50 g
kaszy kuskus - zalać wrzątkiem, odstawić na 3 min, odsączyć50 g
suszonych moreli - pokroić w paski1 łyżeczka agar-agar1 foremka o wysokich brzegach np prostokątna
Czekoladę,
masło, skondensowane
mleko i
cynamon umieścić w misce osadzonej w garnku z gorącą
wodą. Rozgrzewać aż
czekolada i
masło się rozpuści, od czasu do czasu mieszać. Domieszać agar, podgrzewać przez 5-6 min, dodać
migdały,
morele oraz odsączony
kuskus i dobrze wymieszać. Gotową masę przelać do przygotowanej formy, ostudzić i wstawić na 2 godz do lodówki aż masa zesztywnieje.Słodziutkie ciasto,

lub cukiereczki :)