ßßß
Przepis przeze mnie zmodyfikowany.75 g migdałów - posiekać grubo nożem150 g ciemnej czekolady - połamać na małe kawałki75 g masła210 g skondensowanego mleka2 łyżeczki cynamonu50 g kaszy kuskus - zalać wrzątkiem, odstawić na 3 min, odsączyć50 g suszonych moreli - pokroić w paski1 łyżeczka agar-agar1 foremka o wysokich brzegach np prostokątnaCzekoladę, masło, skondensowane mleko i cynamon umieścić w misce osadzonej w garnku z gorącą wodą. Rozgrzewać aż czekolada i masło się rozpuści, od czasu do czasu mieszać. Domieszać agar, podgrzewać przez 5-6 min, dodać migdały, morele oraz odsączony kuskus i dobrze wymieszać. Gotową masę przelać do przygotowanej formy, ostudzić i wstawić na 2 godz do lodówki aż masa zesztywnieje.Słodziutkie ciasto,