Wykonanie

Już w Egipcie, za czasów Faraonów wiedziano, że
drożdże są dobre na wiele schorzeń. Są pomocne przy schorzeniach skóry, cukrzycy, stanach zapalnych nerwów, rwie kulszowej i oczywiście trądziku.
Drożdże mają również wiele wartości odżywczych - zawierają witaminy z grupy B, prowitaminę D, węglowodany,
białka, trochę tłuszczy a ponad to chrom i selen.Składniki na 2
chlebki200g
mąki graham 1850 + do posypania14g
drożdży suchych125ml ciepłej
wodySól, pół łyżeczki. Inne
przyprawy według upodobań, np.
koperek suszony,
suszone pomidorki - to co lubicie

Przygotowanie
Mąkę mieszamy z
solą i
drożdżami i zalewamy ciepłą
wodą mieszając widelcem. Gdy ciasto przestanie się kleić, ale będzie dobrze złączone, wyrabiamy je przez kilka minut na blacie posypanym
mąką. Dzielimy na 2 części i lepimy w rękach placki. Kładziemy je na papierze do pieczenia i zostawiamy w cieple na 20 minut.
Potem pieczemy na 150-160* przez 30-40 minut, pilnując aby się za bardzo nie rumieniły, bo mogą być suche.
Pity przecinałam jeszcze ciepłe. Pyszne to
pieczywko wyszło i długo było pachnące :)SMACZNEGO SIOSTRY!