SkładnikiGarść krewetek z zalewy1 żółta papryczka pepperoni1 żółta papryka100g makaronu gryczanego (może też być żytni lub pełnoziarnisty)2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżeczki słodkiej paprykiPrzygotowanieKrewetki wyjmujemy z zalewy i obsypujemy papryką - pozostawiamy w miseczce z papryką. Jeśli się uda to wstawiamy krewetki na noc do lodówki. Wstawiamy wodę na makaron. Małą pepperoni kroimy w kosteczkę. Żółtą paprykę kroimy w cienkie paski. Na bardzo rozgrzaną oliwę wrzucamy papryki i przesmażamy. Makaron gotujemy al dente. Do lekko przesmażonej papryki wrzucamy krewetki. Po jakimś czasie (ok 3 minuty) dorzucamy na patelnię makaron i wszystko razem mieszamy. Zjadamy z apetytem!! :)Średnio pikantna potrawa, bardzo smaczna i bardzo szybka! Polecam!SMACZNEGO SIOSTRY!