ßßß
Szybkie, wieczorne podjadanie wcale nie musi być tuczące i bez smaku. W napadzie wieczornego łasuchowania popełniłam wyśmienite kotleciki z grilla. Mięso to dobry pomysł na wieczorny posiłek, a zwłaszcza jeśli dołączymy do niego bogate w błonnik i witaminy warzywa. Po wieczornym treningu również lepiej sięgnąć po białko pochodzenia zwierzęcego niż po nabiał. A już największą zbrodnią byłoby zajadać późny trening owocami lub owocowymi jogurtami! Zapraszam na wieczorne podjadanie!Składniki na 2 kotletyPołówka piersi z kury1 łyżeczka słodkiej papryki1/3 łyżeczki soli1 łyżeczka bazylii suszonej1 łyżeczka oliwy z oliwekPrzygotowanieZ mięsa przygotowujemy dwa kotlety. Przyprawiamy, polewamy oliwą z łyżeczki i rozprowadzamy oliwę po mięsie. Przygotowane w ten sposób kotlety grillujemy bez dodatkowego tłuszczu na patelni grillowej przez 3-4 minuty z każdej strony, pod koniec przyciskamy widelcem każdą stronę mięsa.
Mięso jest soczyste, słodkie, bardzo smaczne. Teraz pozostaje już tylko podać je z warzywami. Jak raz spróbuje się mięsa bez tłuszczu z grillowej patelni - nigdy nie wróci się do smażenia na tłuszczu. Najwyższy czas odkryć ten świat! Polecam i Wam!