Wykonanie
SkładnikiDwie
piersi kurczaka1 łyżeczka
octu balsamicznego2 łyżki
sosu sojowego bez dodatku
cukru2 łyżki
koncentratu pomidorowegoPrzygotowaniePrzygotowujemy marynatę z podanych składników. Obtaczamy rozbite
piersi kurczaka w mieszance i pozostawiamy w naczyniu aż do następnego dnia. Kolejnego dnia nagrzewamy piekarnik do 180.
Kurczaka przekładamy na folię aluminiową tworząc z niej "miseczki" z
kurczakiem w środku. Miseczki zamykamy i
kurczaka wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 20 minut a następnie otwieramy folię aluminiową, tak aby część zgromadzonego płynu mogła odparować w dalszym pieczeniu. Pieczemy jeszcze 15 minut. GOTOWE.
Kurczak jest miękki, ma wyraźny
pomidorowy posmak. Pozostaje na nim lekko "zakrzepła" marynata o słonawym smaku. Bardzo smaczny i na ciepło i na zimno!
SMACZNEGO SIOSTRY!