Wykonanie
To danie, jak sporo w mojej kuchni, powstało na zasadzie: mam jakiś składnik do wykorzystania i szukam z czym go połączyć;)Miałam tym razem
fasolkę adzuki i ochotę na słodkie śniadanie, co nie jest niczym wyj ą tkowym zresztą, bo śnia dania z reguły jadam słodkie .Składniki na porcję:* 3-4 łyżki ugotowanej
fasolki adzuki* 3-4 łyżki ugotowanego ry ż u brązowego* 1/2
banana* 2 duże
figi* łyżeczka
orzechów włoskich* ew. 1/2 łyżeczki
mioduFasolkę najlepiej wykorzystać, gdy nam zostanie z innego dania.
Ryż podobnie, ale ja ugotowałam specjalnie i lekko przestudziłam.Dodałam resztę składników, uprzednio pokrojonych, polałam odrobiną
miodu i zjadłam z wielkim smakiem! Nawet mój mąż stwierdził po spróbowaniu, że niezłe;)Dla mnie pyszne!Można zjeść na ciepło albo na zimno, świetnie nadaje się też do pracy jako II śniadanie.
"Poczucie humoru dobrze amortyzuje życiowe wstrząsy"Phil Bosmans