Wykonanie

Kolejna pasta z
awokado, tym razem podana jako przekąska z wykorzystaniem
cykorii, z którą się już wyraźnie zaprzyjaźniłam;).Bardzo fajny to był pomysł, w sam raz na rozpoczynający się sezon grillowy i ogrodowy:)Składniki:* 1-2
awokado (sł)* łyżka
oleju lnianego (sł)* świeża
cebulka,
bazylia (o)* 2-3 łyżki
kaparów (sł)*
sok z cytryny (k)*
lubczyk (g)* liście
cykorii (g)
Awokado obrałam ze skórki i dodając po kolei składniki najpierw ugniatałam widelcem, a
potem zmiksowałam na mniej więcej gładki krem.Nakładałam na listki
cykorii, posypałam jeszcze po wierzchu
kaparami i pałaszowałam:)


"Wolność oznacza odpowiedzialność. A to jest właśnie to, czego się większość ludzi obawia."George Bernard Shaw