Mięsiste muffinki idealną alternatywą na drugie śniadanie podczas ciężkiego dnia mogą okazać się. Smak specyficzny, ale podniebienia znające cieciorkę od razu się w nich rozsmakują.Moje początki z tym strąkiem. No to na słodko!Składniki (na 12 muffinek):1 banan1 puszka ciecierzycy (400 g)2 jaja1 łyżeczka proszku do pieczeniagarść żurawiny suszonej3 łyżki cukru trzcinowegoCiecierzycę odsącz z zalewy. Banana pokrój na mniejsze kawałki. Do miski wrzuć banana, cieciorkę, wbij jajka, dodaj cukier i proszek do pieczenia. Wszystko zblenduj na gładko. Na końcu wmieszaj żurawinę. Nakładaj masę - 2 łyżki do jednej papilotki. Piecz 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Wartość Kaloryczna 80 kcal (1 sztuka)Białko 3 gWęglowodany 12 , 2 gTłuszcz 2 g