ßßß Cookit - przepis na Wiosenna Pasta Jajeczna

Wiosenna Pasta Jajeczna

nazwa

Wykonanie

Słońce tak pięknie oświetla popołudniami. W duszy też jakaś taka świeżość i radość . Zróbmy sobie wiosenną kanapkę. Pasta jajeczna pyszną jest, żółciutką. Zawiera wiele zdrowych i cennych tłuszczów oraz pożywne białko . Samo dobro. ;)
Składniki ( na ok 190 g pasty):
3 jaja
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka majonezu light Hellmann's
1 łyżka śmietany 12%
2 łyżki miękkiego masła
sól, pieprz
Ugotuj jajka na twardo i ostudzone drobno posiekaj. Utrzyj jajka z masłem za pomocą widelca. Dodaj musztardę, majonez i śmietanę, przypraw. Dokładnie wymieszaj. Gotowe!
Wartość Kaloryczna 248 kcal (100 g)
Białko 12,3 g
Węglowodany 2 , 4 g
Tłuszcz 21 g
Źródło:http://tysiackalorii.blogspot.com/2014/03/wiosenna-pasta-jajeczna.html