Wykonanie
Już po świętach, ho ho ho. A jutro - jutro kończy się moja i wielu moich równolatków przygoda licealna. Jeszcze tylko ta matura .. Może pomieszajmy święta? Wszystko takie pokręcone. Trochę zapachu korzennego pobudzi
mózgi,
miód rozgrzeje wypełnione wiedzą umysły. I równie głupie.Kucharzymy wszystko, pierniczymy!Wiosenna Patelnia vol. 5

Składniki (na 8 sztuk):2
jajka2 łyżki
mąki pszennej2 łyżki
otrębów owsianych2 łyżeczki
kakao2 łyżeczki
przyprawy do piernika1 łyżka
miodupół łyżeczki
proszku do pieczeniaSuche składniki wymieszać.
Jajka roztrzep widelcem i dodaj
miód. Dodaj też suchą mieszankę i wszystko dokładnie wymieszaj. Piecz placki na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu, z dwóch stron. Uważaj, by ich nie przypalić! Dosłownie chwilę po nałożeniu trzeba je przewrócić na drugą stronę, a tam także parę sekund, tylko do ścięcia się masy.


Wartość Kaloryczna 7 0 kcal (1 sztuka)
Białko 3,1 gWęglowodany 7 , 4 gTłuszcz 2 g