ßßß
Przepyszne kakaowe ciasteczka przełożone nutellą. Są malutkie, mało słodkie (właściwie cała słodycz pochodzi z nutelli), rozpływają się w ustach. Ciężko się przed nimi bronić... Polecam :-).Składniki na 60 mini ciastek (po złożeniu):250 g masła, w temperaturze pokojowej4 łyżki cukru pudru220 g mąki pszennej4 łyżki skrobi ziemniaczanej4 łyżki kakaoDodatkowo:nutella - do przełożenia (wg przepisu około 160 g, ale zużyłam z pewnością mniej)W misie miksera umieścić masło i cukier. Utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. Dodać resztę składników, dokładnie zmiksować.Blachę do ciastek wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką i wyciskać na blachę ciasteczka. Nie trzeba zachowywać między nimi dużych odstępów - nie urosną.Piec w temperaturze 170ºC przez około 10 minut, do kruchości.Ostudzone połączyć przy pomocy nutelli.Smacznego :-)..
Przepis pochodzi z 'The Australian Women's Weekly' - ' Chocolate - 70 wicked recipes'.