ßßß Cookit - przepis na Kruche czekoladowe ciasteczka z nutellą

Kruche czekoladowe ciasteczka z nutellą

nazwa

Wykonanie

Przepyszne kakaowe ciasteczka przełożone nutellą. Są malutkie, mało słodkie (właściwie cała słodycz pochodzi z nutelli), rozpływają się w ustach. Ciężko się przed nimi bronić... Polecam :-).
Składniki na 60 mini ciastek (po złożeniu):
250 g masła, w temperaturze pokojowej
4 łyżki cukru pudru
220 g mąki pszennej
4 łyżki skrobi ziemniaczanej
4 łyżki kakao
Dodatkowo:
nutella - do przełożenia (wg przepisu około 160 g, ale zużyłam z pewnością mniej)
W misie miksera umieścić masło i cukier. Utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. Dodać resztę składników, dokładnie zmiksować.
Blachę do ciastek wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką i wyciskać na blachę ciasteczka. Nie trzeba zachowywać między nimi dużych odstępów - nie urosną.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 10 minut, do kruchości.
Ostudzone połączyć przy pomocy nutelli.
Smacznego :-).
.
Przepis pochodzi z 'The Australian Women's Weekly' - ' Chocolate - 70 wicked recipes'.
Źródło:http://www.mojewypieki.com/przepis/chocolate-melting-moments