ßßß Cookit - przepis na Carpaccio z przegrzebków

Carpaccio z przegrzebków

nazwa

Wykonanie

0
admin
Wpis na blogu
Spodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!
Oceń przepis aby doradzić innym!
Brak głosów
0
Carpaccio z przegrzebków
Składniki
1 porcja
1 duża małża św. Jakuba (surowa i świeża)
sok z limonki
oliwa extra vergine
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
szczypiorek
papryczka chilli
liście sałaty
Przygotowanie
Przegrzebka umyć, osuszyć i włożyć na 10 minut do zamrażalnika. Pokroić na cienkie plasterki, włożyć na chwilę do miseczki z mieszanką soku z cytryny, oliwy, soli i pieprzu. Ułożyć na talerzu np. w kształcie kwiatka. udekorować chili, szczypiorkiem i sałatą.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/przegrzebki/carpaccio_z_przegrzebka/przepis.html